486 - Politika | Ministria e Puneve te Jashtme

Kosovo’s Ministry of Foreign Affairs is proactively engaging in advancing Kosovo’s digital diplomacy agenda, focusing on securing Kosovo’s recognition by the global Internet infrastructure. Kosovo, unlike other countries with UN membership, faces particular barriers towards positioning itself in the digital sphere. 

In order to undertake actions that would circumvent current challenges, we analysed the online landscape and, subsequently, designed a strategy on digital diplomacy for concerted action. This strategy encompasses a comprehensive and diversified portfolio of initiatives that is strengthening Kosovo’s overall online presence and quality multimedia content. Turkish magazine Yeni Diplomasi awarded the Kosovo Strategy for Digital Diplomacy as 4th best in the world after UK, US, and Israel.

Projects
 

  • Digital Kosovo
  • Balcanes
  • KosovoDiaspora
  • InstaKosovo
  • AppCamp
  • Wiki Academy

 

MPJ me partnerët ndërkombëtarë prezantoi Strategjinë për Diplomacinë Digjitale

Prishtinë, 27 korrik 2012 – Njohja e Kosovës nga infrastruktura globale e internetit, njohja nga uebfaqet, ndikimi i përmbajtjes …

Prezantohet Strategjia e MPJ-së për Diplomaci Digjitale

Prishtinë, 27 korrik 2012 – Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, organizon konferencë p&eum…

MPJ shpall konkurs për aplikacione mobile “Best Kosova App”

Prishtinë, 20 shtator 2012 – Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës së bashku me sponsorë…

Nis gara nacionale për krijimin e aplikacioneve mobile “AppCamp Kosova”

Prishtinë, 2 nëntor 2012 – Të premten në Prishtinë ka nisur gara nacionale për krijimin e aplikacioneve mobile &ld…

Të premten në Prishtinë nis “AppCamp Kosova”

Prishtinë, 1 nëntor 2012 - Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, në bashkëpunim me partn…

Lansimi i “Digital Kosovo” mbështet qytetarët e Kosovës për të lobuar për përfshirje më të gjerë në internet

Prishtinë, 2 shtator 2013 - Lansimi i sotëm i portalit të internetit Digital Kosovo është një hap i rëndësish&…

Shpallen fituesit e garës #InstaKosova nga mijëra foto të dërguara

Prishtinë, 27 shkurt 2013 - Përfundon gara e iniciuar nga Ministria e Jashtme e Kosovës që rezultoi me mijëra kosovarë t…

Gara e Ministrisë së Jashtme e pasuron Wikipedian me informata për Kosovën

Prishtinë, 25 shkurt 2013- Përfundoi Wikiakademia, një projekt i trajnimit të të rinjve për përdorimin e encikloped…

Aplikimi në garën kombëtare për foton më të mirë #InstaKosova

Prishtinë, 15 janar 2013 - Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, në kuadër të festimit t…

Ministria e Jashtme e Kosovës hap garën kombëtare për foton më të mirë #InstaKosova

Prishtinë, 14 janar 2013 - Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, në kuadër të festimit t…

Në Prishtinë, më datën 22-24 shkurt mbahet “Wiki Academy Kosovo”

Prishtinë, 9 janar 2013 - Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, në bashkëpunim me partner&eum…

Diplomacia Digjitale e Kosovës vlerësohet ndër më të mirat në botë

Prishtinë, 27 dhjetor 2012 - Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës është përzgjedhur si a…

Fillon gara e madhe #InstaKosova

Gara #InstaKosova / #InstaKosovo është një platformë për përkrahje diplomatëve digjitalë nga Kosova dhe bota n…

Sara Rodiqi fituese e garës #InstaKosova

Prishtinë, 13 shkurt 2015 - Ka përfunduar gara kombëtare për fotografitë më të mira në #Instakosova për s…

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi

Prishtinë, 16 shkurt 2015 - Zëvendëskryeministri i parë dhe ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së…