3443 - Single_lajmi | Ministria e Puneve te Jashtme
MPJ
  • SHARE
  • PRINT

Omar Zatriqi fiton çmimin si kompozitori më i mirë në Irlandën Veriore

Prishtinë, 29 mars 2018 - Omar Zatriqi, me prejardhje nga Peja, ka fituar çmimin e parë në një konkurs të rëndësishëm ndërkombëtar. Bëhet fjalë për Peter Rosser Composition Award 2018, një çmim që i ndahet një kompozitori në fillim të karrierës së tij. Çmimin për këtë edicion të tretë e fitoi Omari nga Peja, i biri i Nusret Zatriqit.]

 Omari ka kohë që jeton në Irlanë atje ku edhe është shkolluar për muzikë. Njw mijë dollarë i merr fituesi i Peter Rosser Composition Award 2018. Zatriqi në natën e performancës së tij ka sjellë “Fata Morgana”. Anselm McDonnell dhe Stephen Coyle kanë marrë vendin e dytë, përkatësisht të tretin në këtë garë për kompozitorët e rinj, shkruan KultPlus. Çmimi në fjalë mban emrin e Peter Rosser, një kompozitor i Irlandës Veriore i njohur për pjesëmarrjen e tij në festivale të ndryshme në Angli. Omari ka një vëlla binjak, Eduardin. Punë të ndryshme të Omarit luhen nga Ansamble të ndryshme nëpër Irlandë, përfshirë këtu edhe The Quangle Ensemble. 

Burimi: http://www.kultplus.com/muzika/omar-zatriqi-fiton-cmimin-si-kompozitori-mire-ne-irlanden-veriore/

 
 

Foto Galeria