564 - Ministria | Ministria e Puneve te Jashtme

Skender DURMISHI, Ambasador

Skender DURMISHI, Ambasador  

Drejtor i Departamentit për Planifikim të Politikave / MPJ                                        

 

Arsimimi:

        Fakuleti Juridik, Universiteti i Prishtinës

        Mr. Sc nga Marrëdhëniet Ndërkombëtare, Fakulteti Juridik, Universiteti i Prishtinës

        PhD i Shkencave Juridike – (Marrëdhënie Ndërkombëtare ), Universiteti i Shkupit.   


Përvoja profesionale në diplomaci:

2008- 2010     Sekretar i Parë / Ministër Këshilltar (Zv/ Ambasador) Ambasada e Kosovës, Bruksel

2010 - 2012    Charge d’Affaires ( Shef i Misionit) -  Ambasada e Kosovës në Maqedoni . 

2012 - 2013    Charge d’Affaires ( Shef i Misionit) -  Ambasada e Kosovës në  Australi. 

2014 - 2016    Drejtor i Përgjithshëm i Akademisë Diplomatike / MPJ 

2016 - 2019    Ambassador i Republikës së Kosovës në Podgoricë / Mali i Zi

2019                 Drejtor i Departamentit për Planifikim të Politikave / MPJ e Kosovës


Përvoja e paraprake :

1978 - 1980   Gazetar, gazeta e studentëve ”Bota e re”, Prishtinë

1980 - 2003     Gazetar/redaktor/moderator në TVP (TV Prishtina), Radio Televisioni i  

                          Kosovës (RTK), TVSH dhe TV UNMIK

2003 - 2006     Redaktor i Redaksisë së Lajmeve Ndërkombëtare në RTK

2006 – 2008    Këshilltar për Medie dhe Zëdhënës i Kryetarit të Kuvendit të Kosovës   

2008                  Këshilltar i Lartë në Qeverinë e Kosovës


Të tjera :

Gjuhët e huaja:  Anglisht, Serbisht, ndërsa Frangjisht e Maqedonisht për komunikim.

I martuar me Flora Durmishin, tre fëmijë - Dafina, Etleva, Besiani