3867 - Single_lajmi | Ministria e Puneve te Jashtme
MPJ
  • SHARE
  • PRINT

Njoftim me rëndësi, kontakto Ambasadën për afatin e qëndrimit dhe mundësitë e kthimit në Kosovës

Të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës që kanë mbetur jashtë kufijve shtetëror të Republikës, dhe që për arsye të ndryshme nuk kanë mundësi të qëndrojnë tutje jashtë, duhet të kontaktojnë ambasadat tona përgjatë 48 orëve të ardhshme.

Në bashkëpunim me Ministrinë e Infrastrukturës dhe Ambientit, Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës do të lejojë – me mundësitë që ekzistojnë - kthimin e organizuar për rastet e evidentuara nga ambasadat tona.

Në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë, secili i kthyer do të qëndrojë i mbyllur në karantinë për një kohë të dhënë.

Kujdesi për qytetarët tanë të ngujuar jashtë - në mënyrë të përgjegjshme, të organizuar dhe pa rrezikuar shëndetin publik në Kosovë - është obligim i institucioneve tona. Secili shtetas i yni ndërsa, që nuk ka urgjencë, mund të zgjasë afatin e qëndrimit jashtë. Sërish, për këtë luten t’i drejtohen ambasadave tona jashtë.

 

Kështu është vendosur të martën në mbrëmje me kërkesë të ministrave, Glauk Konjufca (MPJD),
Lumir Abdixhiku (MIA) dhe Arben Vitia (MSH).

Foto Galeria