4035 - Single_lajmi | Ministria e Puneve te Jashtme
MPJ
  • SHARE
  • PRINT

Ministrja Haradinaj Stublla bisedoi me homologen nga Suedia, vlerëson marrëveshjen në Uashington dhe fton BE-në të vendos afat kohor dhe më shumë qartësi në temat e dailogut në Bruksel

Prishtinë, 8 shtator 2020 – Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës e Republikës së Kosovës, Meliza Haradinaj Stublla, të martën zhvillova një bisedë telefonike përmbajtësore me Ministren e Punëve të Jashtme të Mbretërisë së Suedisë, Ann Linde, të cilën e falënderoi për përkrahjen që shteti suedez ka dhënë në vazhdimësi për Kosovën evropiane.

 

Kryediplomatja Haradinaj Stublla tha se Kosova si shtet i pavarur dhe i njohur nga gati 2/3 e botës është fakt i pakthyeshëm, dhe se tash është radha e pesëshes së Bashkimit Evropian të avancojnë qëndrimin e tyre me njohje ndaj Kosovës.

 

“Marrëveshja e arritur në Uashington është hap i madh drejt normalizimit të plotë me Serbinë, andaj kërkova që edhe në dialogun e Brukselit të ketë qartësi në tema dhe afat kohor më dinamik”, tha Ministrja Haradinaj Stublla.

 

Temë diskutimi gjatë kësaj bisede ishte edhe lëvizja e lirë e qytetarëve të Kosovës në zonën Schengen, me çrast Ministrja Haradinaj Stublla shprehu pakënaqësinë që edhe pas 8 vitesh ende nuk ka qartësi nga Bashkimi Evropian për obligimet kontraktuale ndaj Kosovës.

Foto Galeria