4038 - Single_lajmi | Ministria e Puneve te Jashtme
MPJ
  • SHARE
  • PRINT

Kryediplomatja Haradinaj i reagon Gjykatës së Vranjës për padinë ndaj Ragmi Mustafës

Prishtinë 12 shtator 2020- Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës Meliza Haradinaj Stublla, i ka reaguar zyrtarisht Gjykatës së Vranjës, për padinë që ajo ka ngritur ndaj Kryetarit të Këshillit Kombëtar në Luginë, z.Ragmi Mustafa, pasi ai kishte ngritur flamurin kombëtar shqiptar në vitin 2019
 

Shefja e diplomacisë kosovare, ka thënë se ky veprim është puro politik dhe në kundërshtim me parimin e mbrojtjes së të drejtave të komuniteteve etnike.

 

“Padia e djeshme e Gjykatës  së Vranjës ndaj Kryetarit të Këshillit Kombëtar në Luginë, z.Ragmi Mustafa, veç se ai ka ngritur flamurin kombëtar shqiptar në vitin 2019, është qartazi e motivuar politikisht dhe në kundërshtim me parimin e mosdiskriminimit dhe mbrojtjes të të drejtave të komuniteteve etnike.”, është shprehur Haradinaj Stublla në reagimin e saj.

 

Kryediplomatja ka shtuar se Serbia në vend që të zotohet për njohje dhe avancim të të drejtave të komunitetit shqiptar, sidomos tani që ka një dialog aktiv për njohje reciproke nën lehtësimin e aleatëve, ajo po vazhdon avazin e vjetër me politikë dhe institucione shqiptarofobike.

 

Ministrja Haradinaj ka thënë se shqiptarët e Luginës duhet të gëzojnë të drejtat e tyre dhe se kjo sjellje nuk është rruga drejt çmimit Nobel.

 

“Shqiptarët në Luginë duhet të gëzojnë të drejtat e tyre të garantuara, njësoj sikurse janë të garantuara të drejtat e zgjeruara të serbëve në Kosovë.Kjo NUK është rruga e Çmimit Nobel për Paqe.”, ka përfunduar ministrja Haradinaj.

Foto Galeria