Flag_of_Kosovo

Uebfaqe zyrtare e Qeverisë së Republikës së Kosovës

Flag_of_Kosovo

Uebfaqe zyrtare e Qeverisë së Republikës së Kosovës

Search
Close this search box.
Ambasadat dhe Misionet Diplomatike të Republikës së Kosovës në botë
Ambasadat dhe Misionet Diplomatike të huaja në Republikën e Kosovës

Mbahet takimi i Ministrave të Jashtëm në kuadër të SEECP

Maqedonia e Veriut është kryesuesja e radhës e Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore (SEECP) gjatë të cilit, sot u mbajt seanca plenare e Takimit Ministror nën moton “Tejkalojmë ndarjet, ndërtojmë besim”. Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, është përfaqësuar nga Sekretari i Përgjithshëm i MPJD, z. Ilir Muçaj, i shoqëruar nga Ambasadori i …

Sqarim në lidhje me aktivitetin e prokurimit “Shërbimet postare Diplomatike-Ri tender” nga MPJD

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës për hirë të informimit të drejtë, të saktë dhe profesional njofton opinionin publik se procesi mbi aktivitetin e prokurimit “Shërbimet postare Diplomatike-Ri tender”, është zhvilluar në përputhje me dispozitat ligjore për prokurimin publik; kërkesat e Dosjes së tenderit dhe mbi bazën e parimeve themelore të Ligji Nr. 04/L-042 …

Zv.ministrja takohet me përfaqësuesit e Odës Ekonomike Zvicër-Kosovë – në fokus ndërlidhja mes bizneseve të diasporës dhe atyre në Kosovë

Ndërlidhja dhe investimet e përbashkëta mes bizneseve të diasporës në Zvicër dhe atyre në Kosovë, investimet e reja dhe rritja e bashkëpunimit për mbështetjen e bizneseve në Kosovë ishin temat kyç të takimit që zëvendësministrja e MPJD-së, Liza Gashi, bashkë me shefen e kabinetit, Triera Kasumi, dhe zyrtarë të Ministrisë patën me përfaqësuesit e Odës …

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës dhe Ministria Federale për Evropë dhe Punë të Jashtme e Austrisë zhvilluan konsultime politike

Sot, në Prishtinë, nën udhëheqjen e Zëvendësministrit të Punëve të Jashtme dhe Diasporës z. Kreshnik Ahmeti dhe Drejtores së Përgjithshme, znj. Elisabeth Kornfeind, u mbajtën konsultimet politike në mes dy ministrive. Në takim u diskutua për marrëdhëniet dypalëshe, bashkëpunimin shumëpalësh dhe zhvillimet rajonale e botërore. Në kuadër të marrëdhënieve dypalëshe u diskutua për marrëveshjet në …

Përfaqësuesit e Odës Ekonomike Zvicër-Kosovë priten në takim pune në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, vlerësohen marrëdhëniet e shkëlqyeshme në mes dy vendeve

Drejtori i Departamentit për Diplomaci Ekonomike, z. Artan Duraku dhe Udhëheqësi i Komunikimit me Publikun, z. Sami Kastrati, pritën në një takim pune në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, delegacionin e Odës Ekonomike Zvicër-Kosovë, i cili kryesohej nga kryetari i Odës Ekonomike, z. David Garcia. Në takimin, që shënon fillimin e vizitës së …

Mbahen konsultimet politike mes Republikës së Kosovës dhe Republikës së Letonisë.

Sot, në Prishtinë u zhvilluan konsultimet politike në mes dy ministrive të punëve të jashtme të të dyja vendeve, nën udhëheqjen e Zëvendësministres së Punëve të Jashtme dhe Diasporës, znj.Liza Gashi dhe Zëvendës Sekretarja e Shtetit për Çështje Evropiane, znj. Ingrïda Leverence. Gjatë takimit u vlerësuan lartë marrëdhëniet e konsoliduara mes Republikës së Kosovës dhe …

Ministrja Gërvalla takon Kryetarin e Komisionit për Mbrojtje Kombëtare në Parlamentin e Kanadasë, John McKay

Bashkëpunimi në fushën e mbrojtjes dhe sigurisë dhe forcimi i partneritetit mes dy shteteve në ngritjen e kapaciteteve ushtarake të Kosovës ishin temat kryesore në takimin që Zëvendëskryeministrja dhe Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla, bashkë me Kryetaren e Grupit Parlamentar të Miqësisë Kosovë-Kanada, Mimoza Kusari-Lila patën me John McKay, Kryetar i …

Ministrja Gërvalla takon Kryetarin e Komitetit për Punë të Jashtme në Senatin e Kanadasë

Gjatë vizitës zyrtare në Kanada, Zëvendëskryeministrja dhe Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla, është pritur në takim nga senatori, Peter Boehm, Kryetar i Komitetit për Punë të Jashtme në Senatin e Kanadasë. Gjatë këtij takimi, u diskutua gjerësisht rreth situatës së sigurisë në Kosovë dhe rajon, me theks të veçantë rreth rëndësisë …

“Made in Kosova” mori formë në Vjenë

Pas lansimit të këndit dhe të platfomës “Made in Kosova” në Prishtinë, Ambasada e Republikës së Kosovës në Vjenë ka organizuar një ngjarje promovuese dhe rrjetëzuese për këtë platformë dhe për potencialin e verëtarëve të Kosovës në Austri. Në fjalën e rastit, zëvendësministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Liza Gashi, e quajti këtë projekt …