Flag_of_Kosovo

Uebfaqe zyrtare e Qeverisë së Republikës së Kosovës

Flag_of_Kosovo

Uebfaqe zyrtare e Qeverisë së Republikës së Kosovës

Search
Close this search box.
Ambasadat dhe Misionet Diplomatike të Republikës së Kosovës në botë
Ambasadat dhe Misionet Diplomatike të huaja në Republikën e Kosovës

Java e Kulturës Jashtë vendit: shfaqja e Filmit “ZGJOI” në Lisbonë

Ndaje këtë

Si pjesë e Javës së Kulturës së Kosovës jashtë vendit, u shfaq filmi “ZGJOI” në Cinema Ideal në Lisbonë. Filmi u prit jashtëzakonisht mirë nga publiku, i cili duartrokiti mesazhin e tij të fuqishëm dhe rrëfimin prekës.

“ZGJOI” tregon historinë e Fahrije Hotit, një grua e vendosur dhe e guximshme. Filmi tregon betejat dhe sfidat me të cilat përballen gratë në një shoqëri të dominuar nga meshkujt dhe thekson rëndësinë e këmbënguljes dhe guximit përballë vështirësive.

Regjisorja e filmit, Blerta Basholli, ishte e pranishme në këtë aktivitet, e cila falënderoi publikun portugez për pritjen e ngrohtë. “Jam e nderuar që jam sot këtu dhe jam dëshmitare e ndikimit që ka pasur ‘ZGJOI’ tek audienca. Ky film është një dëshmi e forcës së grave dhe shpresoj që të frymëzojë të tjerët të flasin dhe të luftojnë për të drejtat e tyre” tha ajo.

E pranishme në këtë ngjarje ishte edhe Fahrije Hoti, historia reale e së cilës frymëzoi filmin. ” Jam e tronditur nga përgjigja që ka marrë ‘ZGJOI’. Shpresoj që ky film do të ndihmojë në ngritjen e vetëdijes për betejat me të cilat përballen gratë në Kosovë dhe në mbarë botën dhe të frymëzojë të tjerët që të ndërmarrin veprime” u shpreh ajo.

Shfaqja e “ZGJOI” në Cinema Ideal në Lisbonë ishte një kujtesë e fuqishme e fuqisë transformuese të kinemasë dhe aftësisë së saj për të hedhur dritë mbi çështje të rëndësishme shoqërore. Java e Kulturës jashtë vendit do të vazhdojë me një sërë ngjarjesh dhe aktivitetesh të tjera që synojnë promovimin e shkëmbimit kulturor ndërmjet Kosovës dhe Portugalisë.

Lajmet e tjera

|