Flag_of_Kosovo

Uebfaqe zyrtare e Qeverisë së Republikës së Kosovës

Flag_of_Kosovo

Uebfaqe zyrtare e Qeverisë së Republikës së Kosovës

Search
Close this search box.
Ambasadat dhe Misionet Diplomatike të Republikës së Kosovës në botë
Ambasadat dhe Misionet Diplomatike të huaja në Republikën e Kosovës

Ministrja Gërvalla priti në takim Kryesuesin e OSBE-së dhe njëherit Ministër i Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z.Bujar Osmani

Ndaje këtë

Zëvendëskryeministrja dhe Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, znj. Donika Gërvalla-Schwarz priti në takim Kryesuesin e OSBE-së dhe njëherit Ministër i Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë së Veriut , z.Bujar Osmani.

Ajo fillimisht falënderoi kryesuesin dhe delegacionin e OSBE-së për kontributin objektiv të kësaj organizate të sigurisë dhe bashkëpunimit evropian, për Kosovën si në të kaluarën ashtu edhe në ditët e sotme duke vënë në pah edhe rolin që OSBE-ja ka luajtur edhe në ndërtimin e institucioneve të sigurisë dhe demokratizimin e vendit.

Republika e Kosovës do të bashkëpunojë ngushtë me OSBE-në për sfidat e ardhshme të përbashkëta për forcimin e stabilitetit rajonal dhe prioritetet e kësaj organizate në të mirë të Kosovës dhe Rajonit.

Republika e Kosovës është realitet dhe sa më parë që njihet ky realitet nga të gjitha vendet anëtare të OSBE-së, aq më shumë do të forcohet paqja dhe siguria në rajon e Evropë.

Gjatë takimit u diskutuan edhe tema tjera me rëndësi për Republikën e Kosovën, proceset aktuale të reformave që po kalon vendi ynë, sfidat e ardhshme që na presin në rrugën e integrimit euro-atlantik, si dhe thellimin e marrëdhënieve bilaterale me Maqedoninë e Veriut.

Në takim u theksua se Republika e Kosovës si faktor paqeje e stabiliteti në rajon ka marrëdhënie shumë të mira me fqinjët dhe është e përkushtuar të normalizojë marrëdhëniet edhe me Serbinë.

Të dy ministrat pas takimit bilateral, mbajtën një konferencë të përbashkët për media.

Lajmet e tjera

|