Flag_of_Kosovo

Uebfaqe zyrtare e Qeverisë së Republikës së Kosovës

Flag_of_Kosovo

Uebfaqe zyrtare e Qeverisë së Republikës së Kosovës

Search
Close this search box.
Ambasadat dhe Misionet Diplomatike të Republikës së Kosovës në botë
Ambasadat dhe Misionet Diplomatike të huaja në Republikën e Kosovës

U mbajt punëtoria e radhës me mësimdhënësit e gjuhës shqipe në Vjenë

Ndaje këtë

Zëvendësministrja e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Liza Gashi, ka qëndruar në Vjenë ku ka vazhduar aktivitetet në kuadër të serisë së punëtorive me mësimdhënësit e mësimit plotësues në gjuhën shqipe.

Punëtoria në Austri mblodhi profesionistët e fushës për të diskutuar temat me rëndësi, sa i përket mësimit plotësues në Gjuhën Shqipe, sfidave me të cilat ballafaqohen mësimdhënësit në Austri, si dhe u theksua rëndësia e shkëmbimit të përvojave dhe bashkëpunimi e komunikimi me institucionet e Kosovës.

Zëvendësministrja Gashi shpalosi programin qeveritar për përkrahjen institucionale të Diasporës dhe adresimit të nevojave të parashtruara bashkëbisedimet të ngjashme.

“Bashkëbisedimet tona përbëjnë një bazë të mirë për të ndërtuar, përveç politikave e strategjive përkatëse, edhe një dialog të qëndrueshëm institucional me fokus tek fuqizimi i bashkëveprimit nxënës, prind dhe mësues”, tha zëvendësministrja Gashi.

Gjatë punëtorisë u diskutua edhe roli i Ambasadave në Vjenë, në procesin e mësimit plotësues në gjuhën shqipe, si dhe organizimi i Seminarit Mbarëkombëtar i Mësimit Plotësues në Diasporë, që do të mbahet në muajin korrik të këtij viti, në Republikën e Kosovës.

Lajmet e tjera

|