2770 - Single_lajmi | Ministria e Puneve te Jashtme
MPJ
  • SHARE
  • PRINT

Zëvendës-Ministri Murtezaj në Forumin e Bledit, Kosova e gatshme të kryesojë me Procesin e Bashkëpunimit të Evropës Juglindore (SEECP-it)

Bled, 5 Shtator 2017 – Zëvendës-ministri i Punëve të Jashtme në detyrë i Republikës së Kosovës, Valon Murtezaj, është duke e përfaqësuar Republikën e Kosovës në punimet e Forumit Strategjik të Bledit në Slloveni, takim ky, ku po marrin pjesë Ministrat e Punëve të Jashtme të Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore (SEECP) nën kryesimin e Sllovenisë.

 

Në fjalimin e tij drejtuar Forumit të Ministrave të Punëve të Jashtme të SEECP-së, Zëvendës-ministri, Murtezaj, ka diskutuar lidhur me perspektivën e bashkëpunimit rajonal si dhe ka theksuar rëndësinë që Republika e Kosovës po i jep këtij bashkëpunimi. 

Në vijim të adresimit të tij, Murtezaj, ka shprehur angazhimin dhe përkushtimin e Republikës së Kosovës për të qenë aktive në forumet rajonale dhe për të kontribuar në forcimin e bashkëpunimit rajonal; forcimit të paqes dhe rritjes së zhvillimit ekonomik, duke ripërsëritur kërkesën e Kosovës për të marrë kryesimin e kësaj organizate të rëndësishme rajonale. 

Gjatë fjalimit të tij, ai ri-theksoi përkushtimin, që vendi ynë po e tregon në rrugën e integrimeve evropiane, pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit, përderisa ka përsëritur qëndrimin e institucioneve të Republikës së Kosovës për të vazhduar me politikat e fqinjësisë së mirë dhe qasjes paqësore ndaj çështjeve të përbashkëta. 

Në takimin e ministrave të Punëve të Jashtme të Procesit të Bashkëpunimit në Evropën Juglindore, përveç ministrave të vendeve anëtare po marrin pjesë edhe Përfaqësuesja e Lartë për Politikë të Jashtme dhe Siguri e BE-së , znj. Frederika Mogherini, si dhe zyrtarë të tjerë vëzhgues nga Evropa dhe SHBA-të.

 

Foto Galeria