4666 - Single_lajmi | Ministria e Puneve te Jashtme
MPJ
  • SHARE
  • PRINT

Gërvalla viziton Qendrën Përkujtimore Botërore të Holokaustit Yad Vashem në Jeruzalem

Jeruzalem, 9 maj 2022

Gërvalla viziton Qendrën Përkujtimore Botërore të Holokaustit Yad Vashem në Jeruzalem

Në vazhdim të vizitës në Izrael, Zëvendëskryeministrja dhe Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla, vizitoi sot qendrën përkujtimore Yad Vashem në Jeruzalem, ku u njoh nga afër me historinë tronditëse të Holokaustit, të dokumentuar në mënyrë shumë mbresëlënëse në këtë qendër përkujtimore. 

Gjatë ceremonisë zyrtare, ministrja Gërvalla ndezi flakën e përhershme dhe vendosi një kurorë me lule në emër të Republikës së Kosovës.

Më pas, ministrja Gërvalla vizitoi pavionin e ndërtuar në kujtim të një milion e gjysëm fëmijëve të vrarë gjatë Holokaustit dhe pas një shënimi në gjuhën shqipe në Librin e Përkujtimit iu drejtua të pranishmëve me një fjalim të shkurtër.

Kjo vizitë shënon vizitën e parë të një përfaqësuesi të Republikës së Kosovës në qendrën më të rëndësishme në kujtim të Holokaustit

 

Videot nga vizita mund ti shkarkoni në linkun më poshtë:

https://drive.google.com/drive/folders/1_XO0iGtl3i3msApNDT7pdXrfZtOZBE3H?fbclid=IwAR1-4sMzenT1H_xElQKcZbt6JcAgJltpdTaAPgm2LTXSN7xWO0x0XC9gUJM

 

Foto Galeria