Flag_of_Kosovo

Uebfaqe zyrtare e Qeverisë së Republikës së Kosovës

Flag_of_Kosovo

Uebfaqe zyrtare e Qeverisë së Republikës së Kosovës

Search
Close this search box.
Ambasadat dhe Misionet Diplomatike të Republikës së Kosovës në botë
Ambasadat dhe Misionet Diplomatike të huaja në Republikën e Kosovës

Ministrja Gërvalla në takim me delegacionin e deputetëve italianë në Këshillin e Evropës, Kosova e gatshme dhe e përgatitur për t’u anëtarësuar këtë vit në KiE

Ndaje këtë

Në përmbyllje të vizitës së saj të punës në Itali, Zëvendëskryeministrja dhe Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, znj. Donika Gërvalla, takoi delegacionin e deputetëve italianë në Këshillin e Evropës, të udhëhequr nga znj. Elisabetta Gardini.

Takimi u fokusua në fuqizimin e bashkëpunimit për integrimin në Bashkimin Evropian, anëtarësimin në Këshillin e Evropës dhe forcimin e lidhjeve midis Kosovës dhe Italisë.

Gjatë takimit, Ministrja Gërvalla vlerësoi mbështetjen e Italisë ndaj Kosovës dhe theksoi përkushtimin e qeverisë së Kosovës në avancimin e demokratizimit të shtetit, sundimit të ligjit dhe qeverisjes së mirë.

“Kosova është e gatshme dhe e përgatitur për t’u anëtarësuar këtë vit në Këshillin e Evropës”, tha Ministrja Gërvalla para deputetëve italianë.

Takimi u vlerësua si një hap i rëndësishëm për avancimin e bashkëpunimit ndërmjet Kosovës dhe Italisë në drejtim të arritjes së qëllimeve të përbashkëta, duke përfshirë anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës dhe integrimin euroatlantik.

Lajmet e tjera

|